Ski Classicsissa seuraavana vuorossa Birkebeinerrennet

Birkebeiner tunturi Oesth introSeitsemästä Euroopan pitkän matkan klassikkokilpailusta koostuvassa Ski Classicsissa on seuraavana vuorossa Norjan oma klassikkokilpailu Birkebeinerrennet. 54 kilometrin Birkebeinerrennet hiihdetään tulevana lauantaina 17. maaliskuuta Renasta Lillehammeriin.

Birkebeiner tunturi OesthBirkebeinerrennetissä mennään paikoin myös avotunturissa. Kuva: Magnus ÖsthSeitsemästä Euroopan pitkän matkan klassikkokilpailusta koostuvassa Ski Classicsissa on seuraavana vuorossa Norjan oma klassikkokilpailu Birkebeinerrennet. 54 kilometrin Birkebeinerrennet hiihdetään tulevana lauantaina 17. maaliskuuta Renasta Lillehammeriin.

Birkebeinerrennet on Norjan ylivoimaisesti suosituin pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka varataan yleensä loppuun muutamassa minuutissa norjalaisten osalta. Ulkomaalaisten kiintiön täyttymisessä ei ole sentään ihan niin kiire, mutta turhan pitkään ei kannata miettiä, mikäli hiihtoon haluaa mukaan. Yhteensä hiihtäjiä pääsee mukaan 16 500 ja Birkebeiner on siis loppuunmyyty.

Birkebeinerrennet lähtee Renasta ja nousee alkuun Raudfjellet ja Midtfjellet tunturien yli. 40 kilometrin kohdalla saavutaan maailmancupista tutun Sjusjöenin hiihtostadionille ja maali sijaitsee lakuvoittoisen lopun jälkeen vuoden 1994 Lillehammerin talviolympialaisten hiihtostadionilla. Birkebeinerin erikoisuuksiin kuuluu myös se, että hiihtäjän on kannettava koko matkan ajan 3,5 kilon reppua mukana ja näitä reppuja myös punnitaan maalissa ja tuloksena on hylkäys, mikäli on hiihtänyt vajaalla repulla.

Mukana ovat jälleen kaikki pitkän matkan erikoismiehet Vasaloppetin voittajaa Jörgen Brinkiä ja Ski Classicsia johtavaa Stanislav Rezacia myöten. Ruotsin kokenut hiihtäjäkettu Anders Södergren lähtee myös haastamaan maratonhiihtojen erikoismiehiä. Myös hiihtouraansa lopetteleva Norjan Odd-Björn Hjelmeset osallistuu 17. kertaa Birkebeineriin. Naisten puolella Ruotsin Susanne Nyström yrittää puolustaa Ski Classicsin johtoasemaansa pahimpia kilpailijoita vastaan, joita ovat varmasti hänen tallitoverinsa Jenny Hansson ja Seraine Boner.

Birkebeinerissa debytöivät myös Norjan hiihtosankari Björn Dählie sekä Kenian hiihtäjäsuuruus Philip Boit. Dählie ja Boit tekevät samalla hyväntekeväisyystyötä Utdanningshjelpen järjestön hyväksi, joka tekee töitä paremman koulutuksen saamiseksi kehitysmaissa. Samalla kaveruksilla on myös oma pikku keskinäinen vetonsa Birkebeinerin suhteen.

birken mapBirkebeinerin reitti kulkee Renasta Lillehammeriin. Kuva: Ski ClassicsBirkebeinerrennetiä voi seurata MTV3 Maxilta sekä Ski Classicsin Live Centerissä 8.50 alkaen (Suomen aikaa). Myös GPS seurantaa on jälleen tarjolla.

Odotettavissa on suhteellisen nopea keli. Ladut ovat kovat aamusta, mutta pehmenevät kelin lämpenemisen myötä päivän mittaan. Liistereillä siis mennään tämän vuoden Birkebeinerrennetissä ja päivällä voi lämpötila nousta varsin korkeaksikin, joten riittävä juominen ja suolojen nauttiminen nousevat keskeiseen rooliin, mikäli haluaa saavuttaa hyvä tuloksen hiihdossa.

>> Birkebeinerrennet

>> Ski Classics

>> Ski Classicsin tilanteet

>> Miesten Eliitin lähtölista

>> Naisten Eliitin lähtölista

Show sharing buttons

Tilaa uutiskirjeemme

Luetuimmat

  • Ampumahiihdon A-maajoukkue Suvi Minkkinen
    1

    Ampumahiihdon A-maajoukkue nimetty

    by Maastohiihto.com
    10.04.2025
  • 1

    Ampumahiihdon MM-kilpailujen ohjelma ja aikataulut

    by Maastohiihto.com
    23.01.2025
  • Team Electrofit
    1

    Team Electrofit hakee maastohiihtäjiä ja ampumahiihtäjiä kaudelle 2025–2026

    by Maastohiihto.com
    12.04.2025
  • viides sija Suvi Minkkinen
    1

    Viides sija Suvi Minkkiselle Ruhpoldingin päätöskisassa

    by Maastohiihto.com
    19.01.2025
  • Antholz-Anterselvassa Venla Lehtonen
    1

    Antholz-Anterselvassa hiihdettiin eilen naisten pikakisa – Venla Lehtonen oli 22.

    by Maastohiihto.com
    24.01.2025

Lisää artikkeleita

  • Kuntopiirileikkejä vai oikeaa voimaharjoittelua?

    Kuntohiihtäjiä ja junioreita on vuosikaudet kannustettu tekemään kuntopiiriä, mutta entäs jos se vaihtuisikin voimaharjoitteluun? Jos tähtäin on ensi talven massahiihdoissa, ajatuksia varsinaisen voimaharjoittelun suuntaan on hyvä kääntää, kannustaa myös kokenut fysioterapeutti ja voimavalmentaja Marko Rossi.
    kirjoittaja Heidi Lehikoinen
    21.04.2025
  • Karlssonin voittoisan MM-hiihdon taustalla kovia kipuja – vamma vaivaa edelleen

    kirjoittaja Maja Eriksson / Käännös Venla Rantala
    21.04.2025
  • Hiihtäjän ruokavalio: polttoainetta suoritukseen ja palautumiseen

    kirjoittaja Teemu Virtanen
    20.04.2025
  • Harjoitteletko järkevästi – vai pelkästään paljon?

    kirjoittaja Ingeborg Scheve / Käännös Venla Rantala
    20.04.2025
  • Mitä hiihto voi ottaa opiksi muista lajeista?

    kirjoittaja Maastohiihto.com
    19.04.2025